Weerbaarheid

Vind jouw kind het moeilijk om zijn of haar grenzen aan te geven? Of juist om grenzen van anderen te accepteren?

In dat geval willen Jessy en ik jouw kind graag onze hulp aanbieden. Vida is een weerbaarheidstraining, gebaseerd op de theorie en leerprincipes uit de haptonomie en Rots en Water training. Het is een ervaringsgerichte training die kinderen leert om hun eigen grenzen aan te voelen en daarnaast in verbinding te staan met mensen in hun omgeving.

Weerbaarheid is een term waar je als ouder vroeg of laat mee te maken krijgt. Weerbaar zijn heeft alles te maken met opkomen voor jezelf, zonder daarbij anderen te schaden en/of respectloos te behandelen. Een kind dat weerbaar is, kan zijn of haar eigen grenzen op een passende manier aangeven. Het belangrijkste onderdeel van weerbaarheid is zelfvertrouwen. Een kind dat weerbaar is, heeft een goed gevoel over zichzelf en is zich bewust van zijn of haar gevoelens.

Vida is een ervaringsgerichte training, dat wil zeggen: leren door te doen. Door de samenwerking met de hond, leert je kind over zichzelf en/of anderen. Doordat Jessy direct reageert op wat je kind doet, ervaart je kind consequenties van zijn of haar gedrag en krijgt het inzicht in gevoelens en emoties. Deze ervaringen zullen door mij vertaald worden en op die manier aanzetten tot verandering in gedrag. De Vida-training is een weerbaarheidstraining van gemiddeld 8 sessies van 45 minuten.

“Wees sterk genoeg om alleen te kunnen staan, slim genoeg om te weten wanneer je hulp nodig hebt, en dapper genoeg om het te vragen”

In de weerbaarheidstraining werken we aan de volgende thema’s:

  • Veiligheid; de basis voor zelfvertrouwen bij een kind. De mate waarin een kind zich vertrouwd voelt met
    zichzelf of anderen, heeft invloed op zijn of haar ontwikkelingsmogelijkheden.
  • Assertiviteit; durven de ruimte in te nemen voor eigen wensen en verlangens. Wat wil ik wel en wat niet en daarover zelfstandig (afhankelijk van leeftijd) beslissingen durven nemen.
  • Verbondenheid; het aangaan van relaties. Op een passende manier aansluiting zoeken bij anderen.

Meer weten of aanmelden?

Praktijk gesloten

Dag lieve bezoeker,

Op dit moment is de praktijk van Kimberley gesloten. Dit betekent dat zij voor nu geen nieuwe klanten aanneemt. Mocht je behoefte hebben aan iemand die meedenkt over eventuele andere mogelijkheden, voel je dan vrij om alsnog even een berichtje te sturen. Voor informatie over één van mijn collega’s, raad ik je daarnaast aan om eens op www.samensterkzorg.nl te kijken.

Groetjes,

Kimberley