Waarom mijn hond niet zo gehoorzaam is

Dus jij gebruikt jouw hond met het coachen? Dan moet ze vast wel heel goed luisteren. Heb je haar speciaal daarvoor opgeleid? Dit zijn een aantal vragen of opmerkingen die ik regelmatig te horen krijg wanneer ik vertel over mijn bedrijf. En mensen zijn dan vaak verbaasd als ik hen vertel dat mijn hond niet speciaal is opgeleid, maar een ‘gewone’ gehoorzaamheidscursus bij de hondenschool heeft gehad. Gewoon, omdat we daar samen plezier aan beleefden, niet omdat het moest. 


Jessy volgt commando’s op als zij daar zin in heeft, gaat graag haar eigen gang en blijft zeker niet aan je been geplakt tijdens het volgen. Dat betekent dat je alles uit de kast moet haleGehoorzaamn om met haar aan de slag te gaan. En daar ligt juist Jessy haar kracht. Door niet alles op te volgen, maar alleen te luisteren als je duidelijk bent in wat je van haar verwacht. Een betere spiegel kun je niet krijgen als het gaat om stevig staan en het uitstralen van zelfvertrouwen. Jessy is niet gevoelig voor dubbele boodschappen, maar pikt alleen datgene er uit wat er werkelijk wordt gezegd.
 
Voor de kinderen die een weerbaarheidstraining bij ons volgen is het werken met Jessy een pittige uitdaging. De weerbaarheidstraining is gebaseerd op de principes van Rots en Water. De rotshouding gaat over het innemen van je eigen ruimte, grenzen aangeven en je eigen pad volgen. In de waterhouding houd je rekening met andermans gevoelens en ideeën, maar verlies je ook je eigen ideeën niet uit het oog. Je bent bereid om met anderen samen te werken en te delen. Het is een de kunst om zowel de rots als de waterhouding in te zetten tijdens het werken met Jessy. Rots zijn door grenzen aan te geven en duidelijk je verwachtingen uit te spreken, maar daarnaast ook Jessy’s grenzen accepteren en onderzoeken hoe je haar het beste voor je kunt laten werken. Op deze manier leren kinderen voor zichzelf op te komen en oefenen we situaties die rechtstreeks vertaald kunnen worden naar de klas en het schoolplein.

Wil je zelf eens ervaren hoe het is om met Jessy aan het werk te gaan? Of ben je benieuwd wat we voor jouw zoon of dochter kunnen betekenen?

Neem hier dan vrijblijvend contact met ons op!