Wie is Kimberley?

Hallo, wat fijn dat je mij hebt gevonden… ik ben Kimberley!

Ik werk als kindercoach en ambulant begeleider onder de naam ‘Kimberley kinder- en jeugdbegeleiding’. Dit doe ik in mijn woonplaats, Nieuwlande. Dat ik later graag met kinderen wilde werken, wist ik al op jonge leeftijd. En het liefst ook nog iets met honden. De twee opties die ik in die tijd had waren ‘juf’ en ‘hondenbegeleider’. Ik schreef deze beroepen dan ook steevast in de vriendenboekjes bij de vraag: ‘wat wil ik worden als ik later groot ben?’. Nu ik hierop terug kijk, zit ik er niet ver vanaf met mijn gekozen beroep. Een juf leert je op school immers rekenen en taal, bij mij kun je leren over sociale vaardigheden. Ik ben dus eigenlijk een soort ‘gedragsjuf’. Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd om onze hond Jessy in te zetten tijdens de begeleidingstrajecten. Zo heb ik beide beroepen gecombineerd tot iets waar ik heel gelukkig van wordt!

Naast mijn werkzaamheden voor Kimberley kinder- en jeugdbegeleiding word ik ook heel blij van:

Knuffelen met onze konijntjes – Meehelpen op ons melkveebedrijf – Lezen – Hardlopen met Jessy –
Voetballen – Wandelen in het bos – Mijn lieve man Jans – Gezelligheid – Fotograferen – Familie

Wil je meer weten? Een kennismaking plannen?

Hoe het allemaal begon…

Na zo’n 6 jaar kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen te hebben begeleid, werd in december 2016 mijn contract niet verlengd. Wegens bezuinigingen in de zorgsector, was er geen plaats meer voor mij binnen de organisatie. Hoe vervelend het ook is om ineens geen werk meer te hebben, het voelde voor mij ook bevrijdend. Ik kreeg de ruimte om stil te staan bij mijn toekomstdromen en ambities.  Waar werd ik echt gelukkig van? Wat zag ik mijzelf over 10 jaar doen? Wat ik zeker wist was dat het werken met kinderen hier absoluut onderdeel van moest zijn. Daarnaast had ik het verlangen om op een andere manier te werken dan ik tot dan toe had gedaan.

In januari 2017 vertrok ik voor 8 weken naar Nieuw-Zeeland, om daar in mijn eentje te backpacken. Hier kwam ik helemaal tot rust en kon ik alles vanaf een afstandje bekijken. Na 8 geweldige weken, keerde ik vastberaden en zelfverzekerd terug naar Nederland. Ik was er klaar voor om een nieuwe stap in mijn leven te zetten en te starten als zelfstandig ondernemer. In juni 2017 was het dan zo ver en schreef ik mij in bij de kamer van koophandel.

“Het is mijn missie om samen de aanwezige kwaliteiten op te sporen, zodat het kind én ouders weer vol vertrouwen verder kunnen”

Waarom doe ik dit werk?

Als ouder wil je graag dat het goed gaat met je zoon of dochter. Desondanks kan het toch gebeuren, dat het (tijdelijk) niet lekker loopt met je zoon of dochter. Als ouder ga je dan op zoek naar wat er precies aan de hand is met je kind. Helaas is het antwoord hierop niet altijd gemakkelijk te vinden. Als kinder- en jeugdbegeleider wil ik hier graag bij aansluiten. Samen gaan we werken aan een oplossing. Het is mijn missie om kinderen (opnieuw) te laten stralen! Kinderen bezitten van nature een grote wijsheid en hebben een groot oplossend vermogen. Ik zie het als een uitdaging om deze samen met ouders te onderzoeken, zodat een kind weer volop tot bloei kan komen. Op deze manier kunnen het kind én ouders samen vol vertrouwen verder. Wil je meer weten over mijn manier van werken? Hier vertel ik over mijn visie!

Opleidingen en certificaten

  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (2013), Chr. Hogeschool Windesheim
  • Kindercoach (2015), BGL & Partners
  • Cursus dierbegeleider (2017), Pets4Care
  • Cursus VIDA weerbaarheidstraining (2017), Pets4Care
  • Training ‘het grote weerbaarheidsspel voor Pubers'(2018), Tea Adema
  • Holistische kinder- en jeugdtherapie (heden), Nieuwetijdscentrum Lichtkind Lichtvlinder