Over Jessy

Hoi allemaal, mijn naam is Jessy!

Ik ben een Alaskan malamute, geboren op 11-11-11, bijzonder hè?! Als gecertificeerd therapiehond ondersteun ik Kimberley in haar begeleiding. Door mijn stabiele en rustige karakter maak ik gemakkelijk contact met kinderen, waardoor zij zich snel op hun gemak voelen.

Tijdens de begeleidingssessies doet het kind oefeningen of opdrachten in samenwerking met Jessy. In veel gevallen gaat dit over het maken van contact of samenwerken. Hieruit is veel informatie te halen over de manier waarop het kind met bepaalde situaties omgaat. Het effect van dit gedrag wordt besproken en er wordt eventueel geoefend met alternatieve gedragingen. Zo leren kinderen op een speelse manier om te gaan met hun hulpvraag. Het gevolg is dat de ontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd. Er wordt voornamelijk op een actieve en ervaringsgerichte manier gewerkt tijdens de sessies. Het werken met Jessy is geen doel op zich, alleen haar aanwezigheid kan al zorgen voor een positief effect op de begeleiding.

“Jessy luistert naar de woorden die je kind niet zegt”

Praten is voor volwassen mensen heel gewoon, maar dit geldt lang niet altijd voor kinderen. Honden reageren veel meer op de non-verbale communicatie dan mensen. Op een bijzondere manier voelt Jessy de emoties van het kind aan. Door het gedrag van Jessy te vertalen naar het kind, ontstaat er een extra dimensie aan het begeleidingstraject.

Opleiding en certificering

Wij hebben een opleiding gevolgd bij Pets4Care. Ik ben hier opgeleid om Jessy op een juiste manier in te zetten in de begeleiding. Dit noemen ze AAI (Animal Assisted Interventions) begeleider. Jessy is getest op gedrag en geschiktheid en daarmee gecertificeerd als therapiehond. Daarnaast is Jessy als therapiehond ook in te zetten tijdens de weerbaarheidstrainingen.

Meerwaarde van Jessy als co-coach:

  • Laagdrempelig;
  • Lichaamstaal / non-verbale communicatie;
  • Geen oordeel;
  • Positieve ervaringen;
  • Actief / doen;
  • Plezier / humor;

Naar buiten!

Waar het kan werken we zoveel mogelijk samen buiten. Eventueel kunnen er ook losse coachwandelingen gedaan worden voor of na een traject. Samen wandelen of werken in de natuur zorgt voor ontspanning. Het zet kinderen letterlijk in beweging, dat zorgt voor rust en ruimte in hoofd en lijf. Hierdoor komt het stofje ‘endorfine’ vrij, waardoor kinderen zich beter kunnen focussen. De combinatie van de buitenlucht en het werken met de hond heeft een positief effect op de begeleiding.

Wil je meer weten? Een kennismaking plannen?

Praktijk gesloten

Dag lieve bezoeker,

Op dit moment is de praktijk van Kimberley gesloten. Dit betekent dat zij voor nu geen nieuwe klanten aanneemt. Mocht je behoefte hebben aan iemand die meedenkt over eventuele andere mogelijkheden, voel je dan vrij om alsnog even een berichtje te sturen. Voor informatie over één van mijn collega’s, raad ik je daarnaast aan om eens op www.samensterkzorg.nl te kijken.

Groetjes,

Kimberley