Begeleiding

Wil je als ouder graag extra begeleiding voor je kind, ter ontlasting van jullie gezinssituatie?

Als pedagoog bied ik met veel liefde en geduld begeleiding aan kinderen, jongeren en hun ouders die wat extra steun kunnen gebruiken.
Opgroeien is niet voor alle kinderen even gemakkelijk. Sommige kinderen krijgen te maken met een problemen in de ontwikkeling, waardoor ze het gevoel hebben ‘anders’ te zijn. Voor deze kinderen is iedere dag opnieuw een uitdaging. Mijn hart gaat uit naar al deze prachtige kinderen, die ik met veel liefde bijsta in hun ontwikkeling.

Ik bied begeleiding op de volgende gebieden:

  • Aanleren van (sociale) vaardigheden
  • Leren omgaan met emoties
  • Werken aan een positief zelfbeeld
  • Leren omgaan met eigen problematiek
  • Aanbrengen van ritme/dag-structuur

De begeleiding geldt ook voor kinderen en jongeren met een diagnose, zoals ADHD of ASS. Niet alleen voor het kind zijn problemen in de ontwikkeling zwaar, ook voor de gezinssituatie is het vaak een hele belasting. Het kan dan voor zowel het kind, ouders en/of andere gezinsleden fijn zijn dat er extra ondersteuning wordt geboden. Ik bied deze begeleiding op een professionele manier, waarbij ik altijd afstem met ouders.

“Als je goed voor je kind wilt zorgen, is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Hierbij hoort ook de moed om hulp te vragen als het zelf (tijdelijk) niet meer lukt”

Veel kinderen die worden aangemeld voor individuele begeleiding, hebben een PGB-budget toegewezen gekregen. Je bent als ouder dan vrij om op zoek te gaan naar de juiste begeleiding voor je kind. Dit kan een hele opgave zijn, want vind maar eens iemand die past binnen jullie gezin en de juiste begeleiding kan bieden. Als pedagogisch begeleider sluit ik hier bij aan door rekening te houden met de wensen van ouders en het kind. Het is voor mij erg belangrijk om mee te gaan in de normen en waarden die jullie als gezin hanteren. Mijn eerste uitgangspunt in de begeleiding van kinderen is ‘veiligheid’. Dit vraagt bij kinderen met ontwikkelingsproblematiek vaak veel geduld en doorzettingsvermogen. Ik ben hierin zeer toegewijd en vind het belangrijk om kinderen een vertrouwde omgeving te bieden, waarin zij zichzelf mogen zijn.

Wil je meer weten over mijn manier van begeleiden? Op deze pagina heb ik mijn visie beschreven.

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? Plan een (gratis) kennismaking!

Praktijk gesloten

Dag lieve bezoeker,

Op dit moment is de praktijk van Kimberley gesloten. Dit betekent dat zij voor nu geen nieuwe klanten aanneemt. Mocht je behoefte hebben aan iemand die meedenkt over eventuele andere mogelijkheden, voel je dan vrij om alsnog even een berichtje te sturen. Voor informatie over één van mijn collega’s, raad ik je daarnaast aan om eens op www.samensterkzorg.nl te kijken.

Groetjes,

Kimberley